Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli
Obilné kaše patřily mezi stálice na jídelníčku našich předků, dospělých i dětí. Jedly se téměř denně, ať už naslano nebo nasladko. Naše babičky také měly ve zvyku obilniny předem namáčet, dnes bychom řekli fermentovat. Poradíme, jak si doma připravit výživné, chutné a v neposlední řadě opravdu levné jídlo, ať už to budou ranní cereálie, ovesná kaše vylepšená bylinkami a slaninou, či polévka z žitného kvásku. Vyrobíme si také další levnou vychytávku, kterou je fermentovaná polévková konzerva z kořenové zeleniny. A pak hurá na zahradu. Naši moderátoři budou po boku zkušeného zahradníka hnojit půdu popelem, vyplejí česnek a vysejí zeleninu podle principu "dobří sousedé".
Režie:V. Karas
Skryté titulky
Uvidíte v TV
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Doporučujeme
Reklama
