Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli
Štěpánská hovězí pečeně, šunkofleky či zadělávané dršťky. Anebo snad raději kachnu v šouletu? A víte, jak se správně připravuje husarská roláda? Zajedeme do kuchyně, kde milované české hotovky připravují podle těch správných a tradičních receptů. Zkrátka a dobře si pochutnáme tak, jako za časů našich pradědů. Když ale pradědečkům doma navařila prababička, bylo třeba večeři spláchnout dobrým hořkým pivem. A na to se chodívalo k sousedům do výčepu. Tam se také karbanilo, hrál kulečník a zpívalo u harmoniky. Tyhle maličké výčepy už dávno zanikly, ale my jsme jeden takový pro náš pořad objevili. A do třetice navštívíme i řeznický krám a dozvíme se, že kromě teplých řeznických hotovek bychom tu kdysi našli i malý výčep a dobře vychlazený sud piva.
Režie:V. Karas
Skryté titulky
Uvidíte v TV
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

