Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli
Kvočna obklopená houfem roztomilých žlutých kuřátek. Tenhle obrázek jste určitě viděli mnohokrát. V učebnici přírodopisu, v knížce... a pokud jste měli to štěstí, tak i ve skutečnosti. Zatímco naše babičky chovaly slepice, které jim vyseděly kuřátka, dnešní chovatelé používají spíš umělé líhně. Vypravíme se na návštěvu za dvěma krásnými plemeny slepic, zdrobnělou wyandotkou a stříbrnou vlaškou, a uvidíme, jak to chodí, když se kuřata líhnout přirozeným způsobem, tedy pod kvočnou. Drůbež chováme hlavně pro užitek, tedy pro vajíčka a pro zdravé, dietní maso. Vejce Benedikt je klasika, která se podávala ve vyhlášených restauracích už za první republiky. A společně s naším kuchařem vykostíme kuřecí stehno a připravíme z něj kuře na citronu a oblíbené bylince našich babiček, na šalvěji.
Režie:V. Karas
Skryté titulky
Uvidíte v TV
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

