Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli
Svatomartinská tradice je svátkem dobrého jídla a pití. Křtí se mladé víno, pořádá se posvícení. Jak jsme k těmto zvykům ale vlastně přišli a čím se světec Martin, který byl vojákem i poustevníkem, liší od ostatních svatých? A proč se právě o jeho svátku dávala tradiční výslužka děvečkám a čeledínům? Tenhle zvyk, pravda, patří časům minulým, ale skvělé jídlo a pití k tomuto listopadovému svátku zkrátka patří. V našem pořadu přineseme tip na to, co si počít, pokud martinskou husu nezvládneme sníst celou a starostlivá hospodyňka přemýšlí, co dál. Husí drůbky patří do polévky, trhané husí maso je skvělou nádivkou do staročeských lokší a pokud je libo sladkou tečku, lokše sypané mákem s omáčkou ze zakysané smetany a slivovice uctí i ten nejmlsnější jazýček.
Režie:
Skryté titulky
Uvidíte v TV
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

