Kluci v akci - letní speciál
Když se řekne Provence, vybaví se nám poetické pískovcové usedlosti zasazené mezi olivové háje, vinice, levandulová pole a místa provoněná rozmarýnem a tymiánem. Malá náměstí lemovaná vzrostlými platany, pod nimiž hledají chlácholivý stín místní i turisté, vás zvou k posezení do útulných kaváren na dobrou kávu, sklenku vína či pastisu. Mnohá místa si stále uchovávají svoji nenapodobitelnou atmosféru. Tudy povedou cesty štábu pořadu Kluci v akci, aby vám přinesly alespoň kousek z krás jižní Francie. Začneme v majestátním Avignonu, který se ve 14. století stal sídlem papežů a dnes je živým kulturním městem, známým především letním hudebním a divadelním festivalem. Obyčejný život místních obyvatel začíná v městské tržnici Les Halles, kam chodí nakupovat čerstvé místní suroviny hospodyňky i samotní šéfkuchaři. V tržnici budeme vařit se zcestovalým charismatickým kuchařem Julienem Charvetem, který se vrátil do rodné Francie, aby své kulinářské zkušenosti předával dál. Filip s Ondřejem spolu s ním uvaří tradiční kaviár z pečeného lilku, tresku se zeleninou aioli a pošírované hrušky s perníkovým krémem. Vše bude na přípravu maximálně jednoduché a přitom výtečné.
2014 Skryté titulky