Věda na vlastní kůži (37/50)
V čem tkví tajemství provazochodců? Dokážeme zasáhnout šíp v terči druhým šípem jako Robin Hood? Jak ošálit chuťové pohárky? Další otázky, na něž naše trio vědců a pokusných králíků hledá odpověď. Francouzský dokumentární cyklus Ostrostřelec Robin Hood dokáže ve většině filmových zpracování nastřelit svůj vlastní šíp dalším šípem vystřeleným ze stejného místa. Zvládl by toto i přeborník v lukostřelbě? A jaké by k tomu potřeboval vybavení. To chce zjistit naše trio zvědavých experimentátorů. Ve druhé části si Agáta, Vincent a David užijí kulinářských specialit. Tématem jejich bádání totiž bude chuť a možnosti, jak ji ošálit. Do jaké míry je naše vnímání chuti ovlivněno ostatními smysly? Poznáme, že jíme rajče, i když bude mít naprosto změněnou konzistenci? To je úkol pro tým Vědy na vlastní kůži a odborníky na molekulární kuchyni. Ve třetím pokusu dá Vincent opět své tělo všanc a na vlastní kůži si vyzkouší chůzi po laně nad otevřenou roklí. Spadne, nebo nespadne? To ukáže až samotný závěr dnešního dílu.
Fr. Skryté titulky