Jamie vaří super rychlovky (4)

Prima MAX

Tentokrát zvolil Jamie Oliver vlastní odlehčenou verzi hovězího Stroganoff s rýží a špenátem a slávky na marocký způsob. Rýže musí být bílá a nadýchaná. Do omáčky nakrájí okurky a červenou cibuli, přidá lák z okurek, sůl a petrželku. Vše důkladně promíchá. Na pánvi na olivovém oleji opeče různé druhy nakrájených hub, do nichž přidá česnek. Dvě třetiny omáčky na pánvi podusí a zbytek oddělí, aby se jím mohla ozdobit hotová rýže. Maso zbaví tuku a nakrájí ho na proužky. Okoření solí, pepřem a sladkou paprikou. Pak do uvařené rýže přidá čerstvý špenát a zaklopí hrnec pokličkou, aby se rýže ochutila. Maso opeče na olivovém oleji, přidá brandy a směs zapálí. Přidá je ke směsi s houbami a místo smetany použije několik lžic jogurtu. Na talíř dá nejprve rýži se špenátem, na ni vrstvu masa s omáčkou a navrch zbytek zeleniny... Slávky by se měly konzumovat častěji. Jamie nejprve připraví omáčku s růžovým olejem, hřebíčkem, česnekem, rozmixovanými rajčaty z plechovky, solí, pepřem, dvěma citrony naloženými v soli, šafránem a koriandrem. Omáčku nalije na česnek a přivede do varu, nejlépe na plechu s vysokými okraji. Tam pak naklade slávky. Vše zabalí do alobalu, aby se slávky podusily ve vlastní šťávě. Na tousty opeče bílý chléb. Bude se konzumovat z prkénka, stejně jako rozkrojená hlávka zeleného salátu, kterou Jamie polije dresinkem tzatziky z okurky a máty. Opečený chléb potře česnekem a strávníci si jej namáčejí v omáčce. Slávky se servírují na společné míse...

2012  VB

Uvidíte v TV