Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli
6. 5.18:25 → 18:55
ST
Chutné sýry, měkoučká vlna a pečené jehněčí. Nový magazín o dovednostech našich předků. Režie T. Szilvási a J. Berka Ovčí stáda pasoucí se na úbočí kopců jsou částí dějin lidské civilizace už jedenáct tisíciletí. Naši předkové dokázali dokonale zpracovat ovčí vlnu a vyrábět z ní výtvory, které dodnes obdivujeme. Uplést hřejivou vlněnou ponožku na šesti jehlicích patří k typickému obrázku našich babiček. A ke každému ovčímu stádu zase patří bača, který vyrábí skvělé sýry a tvarohy. Proč zařadit do jídelníčku jehněčí maso? A jakým tradičním receptem potěšit rodinu u nedělního oběda?
Režie: T. Szilvási, J. Berka