Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Veselá mysl, půl zdraví, říkávaly naše babičky, a tohle přísloví platí dvojnásob právě v této nelehké době. Naši předkové byli ovšem také lidé pragmatičtí a nic neponechávali náhodě. A proto na zimu vybavili domácí lékárnu vším, co by mohlo přijít vhod. V každé venkovské domácnosti nasušili lipový či bezový květ anebo blahodárný a vitamínem C nabitý šípek. V časech, kdy naše životy zcela zásadně ovlivňuje pandemie coronaviru, se nám bude více, než kdy jindy, hodit selský rozum a pár jednoduchých rad, jak posílit imunitu dostupnými prostředky. Vždyť samotný základ české kuchyně, cibule a česnek, je prevencí sám o sobě. A z babiččina receptáře vytáhneme další dobroty staročeské kuchařky.

Režie:V. Karas

skryté titulky

Uvidíte v TV