Kluci v akci

I v letošním roce ocenilo Ministerstvo zemědělství značkou Regionální potravina výrobce z třinácti krajů České republiky. Na jižní Moravě jsme zajeli za Markétou Šedivou, která provozuje Rodinnou eko farmu Člupy. Její vítězný, BIO čerstvý sýr, použili kuchaři Ondřej Slanina a Jan Rimpler do receptu na slaný koláč z křehkého těsta. Řeznictví a uzenářství Štulpových z Lelekovic získalo značku Regionální potravina v kategorii masných výrobků trvanlivých, tepelně neopracovaných za vepřovou panenku s růžovým pepřem. Kluci v akci si od Štulpových pro svůj recept vybrali jejich vepřový tomahawk, který připravili s dýňovým ragú s houbami a uzeným špekem. Špek do receptu dodal řezník a uzenář Josef Jůza, který na jižní Moravě zvítězil v kategorii masných výrobky tepelně opracovaných.

skryté titulky

Uvidíte v TV