Milovníci vína (9/16)

Odkud pochází v Čechách i na Moravě oblíbená červená Frankovka a jaké víno vybrat k hovězímu steaku na houbách? Nový magazín nejen o víně. Režie V. Karas a J. Berka Moravská vinařská legenda Miroslav Hrabal nám bude vyprávět svůj životní příběh a představí vynikající červené André a proslulou Frankovku. Ukáže nám, jak se ekologicky stará o vinice, a vysvětlí, proč je přesvědčen, že kvalitu vína mohou ovlivnit fáze měsíce. K aromatickému André si pak ugrilujeme krásný hovězí steak z vysokého roštěnce a doplníme ho silnou hnědou omáčkou demi-glace, letními houbami a chřestovým pyré. Rakouští vinaři nám předvedou, proč je Frankovka uznávanou vinnou odrůdou na celém území bývalého Rakouska-Uherska, a kde si v centru této bývalé monarchie můžeme koupit nejen víno, ale třeba i šavli na důstojnické otevírání šampaňského nebo otvírák na víno, který žádný korek nepřetrhne.

Režie:V. Karas, J. Berka

skryté titulky

Uvidíte v TV