Vůně albánské kuchyně s Miroslavem Donutilem (7/7)
19. 2.21:30 → 22:00
ST
Podle statistik se v Albánii nachází kolem 303 tisíc včelích úlů. To by bylo, abychom na prodejce medu nenarazili. Projdeme si fenomén betonových bunkrů, kterých v zemi zůstalo na 750 tisíc. Zmíníme se o krevní mstě. Navštívíme přímořské město Saranda, kde nám kuchař uvaří kůzlečí hlavy a vnitřnosti. V Sarandě také vyslechneme polyfonní zpěvy. Po cestě do Vlory se zastavíme v historickém Butrintu, ale také u bratrů Petridhiových – uznávaných dřevořezbářů. Ve Vloře na nás čeká český velvyslanec pan Ludva a své kuchařské umění nám tamtéž předvede šéfkuchař Jermal. Po skvělé hostině nezbývá než s...