Kluci v akci

Japonsko a Česká republika se těší dlouhodobě velice vřelým vzájemným vztahům. V lednu roku 1920 byly navázány diplomatické vztahy mezi Japonskem a Československem, a pokud tedy započítáme i období Československa, připadá na letošní rok 100. výročí česko-japonského přátelství a spolupráce. Kdo by si před 100 lety pomyslel, že v České republice bude jednou tak populární suši, které obsahuje syrové rybí maso? Dnes se obliba japonské kuchyně v Česku zdaleka neomezuje jen na suši. Stále více příznivců si získává také rámen, kuřecí terijaki a mnoho dalších skvostů japonské kuchyně. Přímo na půdě japonské rezidence uvaříme tradiční a oblíbené japonské pokrmy – chan chan yaki, kuřecí toriniku a polévku s vepřovým masem a zeleninou. Vařit bude japonský rezidenční kuchař Tacuja Širajanagi a český šéfkuchař, specialista na japonskou kuchyni, Marek Hora.

skryté titulky

Uvidíte v TV