GurmetLab (1/6)

Televizní obrazovky i internet jsou plné pořadů o vaření, potravinách, zdravé stravě. Ti nejlepší kuchaři v nich vysvětlují, jak s jídlem pracují profesionálové – ale nikdo už se nezeptá proč. Tuto otázku si neustále kladou gastronomický „geek“ Honza Hofman a manažer českého národního týmu kuchařů a cukrářů, Tomáš Popp, protagonisté vědecké cooking show GurmetLab. Když pochopíme, co se s jídlem děje během vaření, stanou se z nás lepší kuchaři! Ačkoli nemáme moře, jsme národem rybářů. A přesto ryby skoro nejíme. Když si však uvědomíme, že to není ryba, co nám na rybách někdy nevoní, otevře se nám širý oceán gastronomických zážitků. Zjistíme, proč ryby neumrznou, když plavou ve vodě, která má čtyři stupně pod vodou. Proč je pivo lepší než mléko, a jak toho využít v kuchyni.

skryté titulky

Uvidíte v TV