Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Jak správně špargl očistit, jak uvařit zelený a jak bílý? A jak ho upravit pro sváteční tabuli? Pokud v odpovědi na tuto otázku poněkud tápete, vězte, že podobné vědomosti měly hospodyně před sto lety v malíčku. Přinejmenším ty, co žily ve městech. Venkovské kuchařinky zase ovládaly umění, jak připravit báječné lahůdky z toho, co dala zahrada či dvůr, a také vynikaly v tom, jak vařit šetrně a hospodárně. Připravíme si chřest s opraženou strouhankou přelitý máslem, napečeme si báječné bramborové placky vylepšené česnekem a bylinkami a zjistíme, jaká vína si v období první republiky vychutnávali návštěvníci vináren, restaurací i obyčejných hospod.

Režie:V. Karas

ČR, skryté titulky

Uvidíte v TV