GurmetLab (4/6)

Televizní obrazovky i internet jsou plné pořadů o vaření, potravinách, zdravé stravě. Ti nejlepší kuchaři v nich vysvětlují, jak s jídlem pracují profesionálové – ale nikdo už se nezeptá proč. Tuto otázku si neustále kladou gastronomický „geek“ Honza Hofman a manažer českého národního týmu kuchařů a cukrářů Tomáš Popp, protagonisté vědecké cooking show GurmetLab. Když pochopíme, co se s jídlem děje během vaření, stanou se z nás lepší kuchaři! Vařit pro vegetariány není žádný med, zvláště když si jídlo představujete jako maso s přílohou a neumíte vařit. S trochou vědeckého ducha lze však i tyto nesnáze překonat. Kromě toho se pak jeden dozví, jaký je rozdíl mezi sádrou a tofu, že kari není žádné karí a že i se zeleninou se dá dobře pařit.

skryté titulky

Uvidíte v TV