Evropa dnes

Největší ostrov ve Středomoří, Sicílie, je známý svou bohatou kuchyní. Ryby, těstoviny a zelenina jsou důležité prvky, ale vlivy ze starověkého Řecka, arabské oblasti a Španělska se projevují také. Cesta po ostrově po stopách chutí nás přivede na trh v Palermu, kde musíme ochutnat plněné rýžové koule – arabské dědictví. Na západě Sicílie ženy stále připravují těstoviny ručně v souladu s tradičními recepty. Arabský vliv je jasně patrný v pobřežní vesnici San Vito lo Capo. Zde, v Casa de couscous se každé jídlo servíruje s touto severoafrickou základní potravinou. Ostrov Favignana stojí za návštěvu také díky jídlům z tuňáka a sardinek. Přirozeně by žádné kulinářské turné po Sicílii nebylo kompletní bez domácích sicilských sýrů, čokolády a vynikajících dezertů.

N, skryté titulky

Uvidíte v TV