Kluci v akci

Tentokrát vás pozveme na gastronomický výlet do Kraje Vysočina, kde se setkáme se spoluzakladatelkou Biofarmy DoRa, paní Jitkou Dobrovolnou. Na zámečku v Herálci představí svůj vítězný výrobek – pomazánkový kozí sýr. Ondřej nadšeně ochutnává a pak z něj připraví delikatesní lehký předkrm, vskutku zámecký! Je to rolka plněná rukolou, brusinkami a kozím tvarohem, podávaná s karamelizovanými hruškami flambovanými koňakem. Následuje přivítání Vladimíra Podsedníka, kuchaře, jenž povypráví o sumečkovi africkém. Jméno ryby zní cizokrajně, ale jedná se o výpěstek ryze tuzemský, ze Zemědělského družstva Hrotovice. Sumeček se může pochlubit pevným masem dravce a podle čichového vjemu byste neuhodli, že se jedná o rybí maso. Proto by měli i zapřisáhlí odpůrci ryb ochutnat lahůdkovou roládu se sumčími játry, zeleninou a bramborovou kaší.

skryté titulky

Uvidíte v TV