Evropa dnes

Francouzská kuchyně je rafinovaná a rozmanitá; mnohé výtvory jsou skoro uměleckými díly, jejichž nejmenším detailům se věnuje láskyplná pozornost. To má kořeny na barokních aristokratických dvorech. V 17. a 18. století tam vznikala bohatá a extravagantní kulinářská tradice, která oslavovala smyslnost a požitkářství. V Evropě je francouzská kuchyně již dlouho považována za měřítko dobrého stravování. I dnes je Francie, domov průvodce restauracemi Guide Michelin, známá svými gurmetskými restauracemi. Gurmeti cestují do Francie z celého světa, aby si vychutnali francouzskou haute cuisine, špičkové kuchařské umění. Mnoho z nich navštěvuje Alsasko, oblast na východě země. Alsasko je vinařská a sýrařská oblast proslulá širokým kulinářským spektrem, které sahá od rustikálního místního stravování po tříhvězdičkové restaurace, jako je Auberge de l'Ill v Illhaeusernu. Je bohatá na tradici a je v rukou téže rodiny po mnoho let. Generace si předávají jemně strukturované recepty. Hosté mohou oblažit své chuťové buňky pokrmy jako je holubí supreme s kapustou a lanýži.

N, skryté titulky

Uvidíte v TV