Nigellissima: Vánoční lahůdky

Nigella miluje Vánoce a za nejvhodnější a nejdokonalejší formu vánočních oslav považuje večírek. Na úvod pořádá parádní party se švédským stolem, tedy samoobsluhou. Za italskou inspirací cestuje Nigella až do Benátek, do města, které jí hned při první návštěvě před dvaceti lety učarovalo a od té doby je blízké jejímu srdci. Vrací se samozřejmě napakovaná vánočními recepty a nápady týkajícími se příprav dalších přátelských sešlostí, takže se hned pustí do práce, aby své hosty potěšila skvělými chutěmi svátečního menu. Nigella zahajuje aktuální party vlastním rubínově rudým benátským koktejlem, ke kterému nabízí rychlé a jednoduché předkrmy a jednohubky, například parmazánové placičky a kousky Panettone. Gastronomická symfonie pokračuje krocanem v nevšedním pojetí -- krůtí prsa jsou nadívaná italskou klobásou a brusinkami máčenými v Marsale. Kuchařka je podává s úžasným renesančním salátem a sytými těstovinami s růžičkovou kapustou. Na závěr pak ještě hosty rozmazluje neodolatelnými dezerty, například pusinkovým dortem Pavlova chutnajícím po cappuccinu nebo fenomenálním italským vánočním pudinkovým dortem, který ozdobí kousky čokolády a jádry z granátového jablíčka. Ty mají totiž podle lidové pověry přinést všem, co sedí kolem stolu, mnoho štěstí. Nigellina italská party je skvělou a přepychovou podívanou se spoustou dobrot a každého jistě naladí na tu správnou vánoční vlnovou délku.

2012