Tisíc chutí ulice

Slavný anglický kuchař Ainsley Harriott rád vaří, ochutnává i objevuje světovou kuchyni. Britský cyklus Heslo některých obyvatel japonské Ósaky je prý "Ujíst se k smrti". A to se málem povede i Ainsleymu během zkoumání tajů japonské kuchyně. Lahůdek tu totiž bistra, restaurace a stánky nabízejí opravdu nepřeberné množství, i když některé z nich mohou být pro mlsný evropský jazýček nechutné, jako třeba kravská děloha. Ainsley neochutná ani pověstnou rybu fugu, v níž se může při nesprávném zpracování vyskytnout prudký jed. Ještě stále však zbývají stovky bezpečných lákadel: třeba smažené rybí kousky, houby šitake, suši, japonskou obdobu tempury či špízy... a další a další. Když k tomu připočteme ještě návštěvu korejského trhu plného nejrůznějších druhů nakládané zeleniny, můžeme být rádi, že Ainsley se k smrti opravdu neprojedl.

VB, skryté titulky

Uvidíte v TV