Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Varování: tento díl není vhodný pro hladové či hubnoucí diváky. Na stole přistanou knedlíčky polévkové, bramborové se zelím, nadívané husím masem, kynuté i téměř zapomenutý knedlík kukuřičný. Ochutnáme knedlík vorařský vylepšený podmáslím a naučíme se připravit i šampiona mezi všemi, knedlík pajfálský vařený v ubrousku. Závěrečnou sladkou tečkou, tvarohovým knedlíkem s borůvkovým žahourem a marcipánem, završíme naši úžasnou přehlídku umění šéfkuchaře, který je milovníkem a ctitelem tradičních receptů naší národní kuchyně. Dozvíme se také, odkud se knedlík vzal, kdy se stal hvězdou české a moravské kuchyně, i jak vypadaly některé méně známé recepty.

Režie:V. Karas

skryté titulky

Uvidíte v TV