S gurmánem na cestách: Kambodža

Anthony Bourdain se zajímá nejen o to, co se v zemi jí a pije... Americký dokumentární cyklus Pokud se vypravíte do jihovýchodní Asie, nejprve byste měli zamířit na tržiště. Uchvátí vás vůně ovoce, sušených ryb, kuřecího masa a pikantního koření. Celá Kambodža i její hlavní město Phnompenh se dosud vzpamatovávají z kruté vlády Rudých Khmerů, ale přesto zde panuje optimistická atmosféra. V Kampotu se Tony Bourdain setká s opoziční poslankyní a ochutná zde vyhlášeného místního kraba na pepři. Lidem se žije v Kambodži těžko; na venkově je chudoba, města se probouzejí k životu a někteří z bývalých Rudých Khmerů dodnes zaujímají vysoké posty. Provizorním železničním vozítkem se Tony projede po rýžovištích, kam nevedou žádné silnice. Navštíví místní zemědělce, kteří musí tvrdě pracovat, ale dnes už je alespoň nikdo neomezuje, a cokoli vypěstují, patří jen jim. Na závěr si Tony dá místní pizzu s jednou velice neobvyklou bylinkovou ingrediencí.

USA, skryté titulky