Nejlepší pokrmy od Toma Kerridgese (6)

Kuchař dvojnásobně vyznamenaný hvězdičkami od Michelina, Tom Kerridge, nám poradí, jak dojdeme k nejdokonalejší variantě nejoblíbenějších pokrmů mezinárodní kuchyně a jak můžeme obyčejná všední jídla, kupříkladu lasagne, pečená masa nebo rýžový pudink, přetvořit v originální pochoutky, jaké jsme dosud ještě nikdy neochutnali. Také notoricky známé recepty, jako je slaný koláč se šunkou a houbami, kyjevský kotlet, hamburger, rajská polévka nebo melasový dort dokáže Tom absolutně po svém ozvláštnit: není vyloučeno, že do nich dá takové ingredience nebo koření, které vás nikdy ani nenapadlo vyzkoušet. Tom se drží zásady, že rozdíl mezi dobrým a vynikajícím jídlem tkví ve způsobu ochucování. A má v zásobě spoustu tipů, jak se dá vytěžit z ingrediencí, které tvoří základ tohoto kvalitativního rozdílu, co nejvíce. Tom v každé epizodě seriálu nabídne divákům pět lákavých pochoutek -- budou to hlavní jídla, přílohy i dezerty, rozmanité výtvory od pečení po saláty, klasické pudinky, dorty a koláče. V rámci svých setkání ma štěstí na lidi, kteří jsou ochotni udělat vše pro to, aby každý pokrm položili na stůl vždy v jeho nejpříznivější variantě, ať už se nacházíme v jiholondýnské barbecue restauraci, nebo v bytové restauraci, kde se vaří v malajském duchu. Moderátor i jeho společník pak objevují tajemství těchto nepřekonatelných gastronomických variant společně. Tom se z těchto objevů učí a využívá je k tomu, aby vlastním kuchyňským dílům dodal ještě lepší chuťové vlastnosti.

2014