S gurmánem na cestách: Vídeň

Anthony Bourdain se zajímá nejen o to, co se zde jí a pije... Americký dokumentární cyklus Do Vídně se Tonymu Bourdainovi vůbec nechtělo. Mimo jiné proto, že nemá rád sladké a bude muset jíst Sacherův dort. Nazítří si však spraví chuť na tržišti Naschmarkt, kde navštíví skvělé lahůdkářství a nechá si připravit obří Cordon bleu. Jeho nadšení se zvyšuje v tradiční vídeňské hospodě, kde si dá Beuschel mit Knödel. V Purbachu zavítá do restaurace spolku „Od nosu k ocasu“ a ochutná zdejší dokonale upravené vnitřnosti. Poté se Tony vydá na lov jelenů, kteří se mu doslova vysmějí, takže je rád, že dostane alespoň domácí mufloní guláš. Samozřejmě nevynechá ani nám známé pokrmy jako tlačenku, jelítka nebo husí játra s cibulí a vepřovou pečeni s kapustičkami. Nakonec se ještě dozvíme, jak chutná Zhnisanej prst. Tony musí uznat, že v Rakousku je to přece jen kouzelné.

USA, skryté titulky