Kluci v akci

Kuchař Ondřej sestavil valentýnské pokrmy tak, aby se u slavnostního stolu zavděčil především ženám. Jeho dlouhodobé průzkumy v chutích a stravovacích libůstkách něžného pohlaví doznaly dokonce statistických výsledků, z nichž odvodil následující slavnostní menu pro zamilované a milující. Jako předkrm podává kozí sýr zapečený s brusinkami a rukolou, obložený plátky karamelizovaných jablek. Hlavním pokrmem je vepřová panenka, pomalu pečená v mandlovo-bylinkové krustě s lanýžovým olejem, přílohu tvoří kaštanové pyré a červená řepa v šafránu. Celý pokrm dovrší a zjemní trocha smetanové omáčky. Jídlo vskutku jak pro královny! Dezertem je u žen oblíbená panna cotta, pro tentokrát voňavá po exotickém koření jako je badyán, skořice a hřebíček. Báječnou chuť vytvoří i přidané bílé portské víno.

skryté titulky

Uvidíte v TV