S kuchařem kolem světa

Když se řekne Kambodža, většina Evropanů si asi představí buď nádherné památné stavby v Angkoru či neblaze proslulou vládu Pol-Pota a jeho Rudých Khmérů. O Khmérech bude řeč i dnes, ale rudí nebudou ani trochu. Khmerská kuchyně patří k nejvyhlášenějším na světě a Fred tak bude mít co objevovat. Začne samozřejmě na tržišti, kde ochutná řadu úžasných jídel. Poté se autobusem přesune na pepřovou plantáž, kde se jemu i nám dostane fantastického výkladu o tomto koření. A nakonec se nechá zaměstnat na lotosové farmě. Slavná obětní květina není pouze okrasná, ale některé její části se dají použít při vaření. Po namáhavé práci ve vodě se Fredovi dostane náležité odměny - pronikne do tajemství výroby legendární rybí pasty zvané prahok. A pak už zlatý hřeb večera, nevhodný pro slabší povahy. Smažený pavouk totiž opravdu není lahůdka pro každého.

Fr., skryté titulky