S gurmánem na cestách: Hokkaidó

Ostrov Hokkaidó představuje úplně jiné Japonsko, než byste čekali. Bývá tu chladno a často i vydatně sněží. V hlavním městě Sapporu si Tony pochutná na typické polévce ramen, ale překvapí ho, že se do ní kromě tradičních ingrediencí přidává i kukuřice. Ostatně zde se na tradicích příliš nelpí, žije se tu méně hekticky a uvolněně. Studené vody Hokkaida ukrývají ty nejlepší mořské plody – jikry uni z mořského ježka, kaviár z lososa, mušle, hřebenatky, ale najde se tu i chňapal, platýs, či neobyčejně velcí krabi. Dozvíte se, co si máte objednat, když vyrazíte na večeři s někým, s kým si nechcete povídat. Na horách si Tony zalyžuje a objeví vynikající pohankové nudle soba, jež se připravují ručně a podávají se za studena. Seznámíme se s potomky původních obyvatel Ainu, kteří si dokážou s jídlem dokonce povídat. Nakonec Tony navštíví termální lázně, kde zažije další velkolepou hostinu, jejímž dezertem je saké.

USA, skryté titulky