S gurmánem na cestách: Macao

Bývalá portugalská kolonie, dnes "zvláštní správní oblast" ČLR, je světovou Mekkou hazardu. Tony neodolá a v kasinu si zahraje zdejší nejoblíbenější hru baccarat. Bude to napínavé, ale nakonec to pro něj nedopadne vůbec špatně. Macajská kuchyně kombinuje to nejlepší z portugalské a čínské kuchyně, ale i z mnoha dalších. Výsledkem jsou třeba čerství garnáti s jedlým ibiškem, v kari omáčce s rýží. Je tu i ryze portugalská restaurace, kde nabízejí grilované chouriço, sardinky i selátko marinované ve víně. A samozřejmě výtečné portugalské víno. Typickým macajským pokrmem je minchi – mleté hovězí nebo vepřové, které lze připravit na sto různých způsobů. Tony ochutná i jinou macajskou specialitu – mléčný pudink v páře. Svou kulturu se potomci portugalských přistěhovalců snaží zachovat, aby se nerozplynula pod náporem té čínské. Na závěr si Tony vyzkouší nejvyšší bungee jump na světě a poté se odmění šťavnatým vepřovým řízkem v housce, který je také světový.

USA, skryté titulky