S kuchařem kolem světa: Komorské ostrovy

Okouzlující gurmán Fred Chesneau se domluví v jakémkoli místě naší zeměkoule plné chutí a vůní! Francouzský cyklus Dnes Fred zavítá na Komorské ostrovy, ležící na půl cesty mezi Madagaskarem a pobřežím Afriky. Ne nadarmo se jim přezdívá "ostrovy vůní" – kořením je tu snad i prosycený vzduch. Fred se rád podívá na vanilková pole a představí nám místní "dohazovačky". Nejde ovšem o žádnou seznamku, ale o seriózní zaměstnání – květy vanilkovníků tu totiž musejí uměle opylovat lidé. Poté, co se Fred naučí připravovat slavnostní skopovou pečeni a je uchvácen chlebem zadělávaným s kokosovým mlékem, zúčastní se lovu krabů. Jedna z "obětí" ho samozřejmě kousne, což se neobejde bez charakteristického Fredova jekotu. Náladu si ovšem spraví při následujícím grilování.

Fr., skryté titulky