Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Bývaly doby, kdy krmit si vlastního pašíka, poté uspořádat zabijačku a podarovat sousedy výslužkou neodmyslitelně patřilo k životu na venkově. V dobách, kdy neexistovaly ledničky, chovali naši předkové vepře hlavně pro sádlo a pro špek. Sádlo bylo základem domácí kuchyně a my si vyškvaříme vlastní, domácí, a k tomu si připravíme i skvělé škvarečky. Ty hned využijeme do populárních škvarkových zelňáků. Dozvíme se, co je dobré vědět, jdeme-li na nákup vepřového masa. Připravíme si jednoduchý a rychlý vepřový steak ve slaninovém kabátku a upečeme si kančí kýtu s dýní. A představíme si další původní plemeno, české bílé ušlechtilé prase.

Režie:V. Karas

ČR, skryté titulky

Uvidíte v TV