S gurmánem na cestách: Ukrajina

Tonyho průvodcem je svérázný ukrajinský rodák Zamir. Nejprve jedou společně na Krym, který byl v době natáčení ještě nezpochybnitelnou součástí země. V městečku Balaklava si prohlédnou obří podzemní komplex – někdejší úkryt sovětských vojenských ponorek. V pobřežní hospůdce ochutnají rybí speciality a syrový bůček, k němuž se výtečně hodí vodka. Odvážně se vydají do poškozené černobylské elektrárny; v jejím okolí je totiž kvůli unikající radiaci dodnes mrtvá zóna. V Kyjevě si dají typický boršč, jenž je tu k mání v mnoha variacích, a také plněné masové taštičky vareniky nebo Kyjevské kuře, které však Tonyho příliš neoslní. Na chuťovém zážitku mu nepřidá ani Zamirův nápad na destilaci vodky ze slepičinců. V horském městečku Bachčisaraj se dozvíme o minulosti Krymských Tatarů a uvidíme, jak se správně jedí masem plněné placky čibureki. Chybět nebude ani jehněčí a šašlik. Závěrem si Tony pochutná na menu v kyjevském „mekáči“, který svým sortimentem nepokrytě kopíruje hned vedle stojící osvědčený americký fast food...

USA, skryté titulky