S gurmánem na cestách II: Chorvatsko

Dnešním dílem nás Tony provede s místním šéfkuchařem Mate Jankovičem. Nejprve zažijí tradiční výlov ústřic a mušlí, na nichž si rovnou pochutnají. Majitel cvičené feny jim ukáže, jak s její pomocí vyhledává vzácné bílé lanýže. Ty se dají zpracovat na mnoho způsobů a jedním z nich je i jejich použití v obyčejné omeletě nebo v pljukancích. Tony se zúčastní rybaření na lodi a později si dopřeje žraločí paštiku či vynikající dršťky z mořského ďasa. Poté navštíví mořskou farmu, kde se chovají kvalitní tuňáci. Na ostrově Pag je Tony nadšen z chobotnice s rajčaty a česnekem a především z jehněčích drštěk a guláše. A samozřejmě z vína a vynikajících sýrů. Ve vinném sklípku u Skradynu pro Tonyho připraví bohaté menu, jehož vrcholem je pomalu vařené ragú z několika druhů masa. Tony je unesen a lituje, že Chorvatsko neobjevil už dříve.

USA, skryté titulky