S gurmánem na cestách II: Za syrova

Dnes se seznámíte se skupinou slídících, rybařících, lovících a vařících kuchařů. Tony se vydal na pravidelnou akci, v níž se nejlepší světoví „chefs“ snaží popustit uzdu své fantazii, aby z vlastnoručně nasbíraných a ulovených surovin připravili originální pokrmy. A to bez použití elektřiny a moderních technologií. Gastronomie se totiž dostala do fáze, v níž se přestává používat intuice a vše je až příliš nalinkované. Tohle je snaha vybudit nové nápady a hledat inspiraci v samotných ingrediencích. Tentokrát se akce „Za syrova“ konala v Japonsku. Její účastníci se vydali do lesa, kde hledali vhodné byliny a plody. Uvidíme starodávný způsob lovu divokých kachen do sítí i nový způsob lovu ryb, který je milosrdný k nedorostlým kusům. V závěrečném klání pak vznikne řada velice zajímavých a inspirativních pokrmů.

USA, skryté titulky