S gurmánem na cestách II: Mexiko

Anthony Bourdain se zajímá nejen o to, co se zde jí a pije... Americký dokumentární cyklus Nejprve zavítáme do Tijuany. Severní hranici města tvoří zeď, za níž je americké San Diego. Američané sem v době prohibice jezdili za alkoholem a hazardem. Velkým problémem jsou tu drogy. Dnes tady chtějí místní kuchaři vybudovat kulinářskou destinaci, vycházející z tradiční mexické kuchyně. Typickou specialitou je rizotu podobná paella, carne asada z hovězího, nebo jelítko morcilla. Vznikají tu restaurace a bary orientované na místní klientelu. Dozvíme se, jaký je rozdíl mezi tequilou a mezcalem, ochutnáme pražené luční kobylky chapulines a zajedeme i na vyhlášené plněné tortilly tacos. Oblíbenou pochoutkou je rovněž KFB neboli smažené kuřecí krky. V přístavním městě Ensenada pak ochutnáme vynikající rybí taco ze žraloka a přímo na pláži nás čeká opulentní langustí a krabí hostina. A do toho ještě ústřice a opět ryby. Nejprve zavítáme do Tijuany. Severní hranici města tvoří zeď, za níž je americké San Diego. Američané sem v době prohibice jezdili za alkoholem a hazardem. Velkým problémem jsou tu drogy. Dnes tady chtějí místní kuchaři vybudovat kulinářskou destinaci, vycházející z tradiční mexické kuchyně. Typickou specialitou je rizotu podobná paella, carne asada z hovězího, nebo jelítko morcilla. Vznikají tu restaurace a bary orientované na místní klientelu. Dozvíme se, jaký je rozdíl mezi tequilou a mezcalem, ochutnáme pražené luční kobylky chapulines a zajedeme i na vyhlášené plněné tortilly tacos. Oblíbenou pochoutkou je rovněž KFB neboli smažené kuřecí krky. V přístavním městě Ensenada pak ochutnáme vynikající rybí taco ze žraloka a přímo na pláži nás čeká opulentní langustí a krabí hostina. A do toho ještě ústřice a opět ryby.

USA, skryté titulky