S gurmánem na cestách II: Finsko

Dnešním dílem bude Tonyho provázet muzikant Sami Yaffa a nejdříve spolu zamíří do sauny, která pro věci neznalého může působit spíš jako mučírna. Součástí procedury je totiž i odpouštění „špatné“ krve. Tony shání pravou finskou babičku, která by mu uvařila tradiční jídlo. To se mu podaří a v místní rodině pak ochutná nejen karelské maso, ale i houbovou polévku a pirožky, na jejichž přípravě se bude sám podílet. Hodně se tu konzumuje sobí maso, které se připravuje na různé způsoby. Velmi populární jsou závody aut na ledě. Finové se učí řídit poměrně brzy; možná právě proto odtud pochází řada závodníků Formule 1. V Helsinkách se svezeme speciální tramvají, která má licenci na prodej alkoholu, a poté navštívíme bar Moskva. V ortodoxně sovětském duchu jej provozuje známý režisér Aki Kaurismäki

USA, skryté titulky