Velké zahájení (3)

„Jak si otevřít restauraci?” - to je motto, které by mohl mít tento seriál v záhlaví; zpracovává reálný příběh v reálném prostředí, neboť můžeme být svědky procesu vedoucího ke vzniku skutečného nového restaurantu. Děj v sobě zahrnuje tříměsíční období před jeho otevřením, a to od chvíle, kdy se teprve omítají zdi, až po první čerstvě uvařenou porci jídla na stole. Šéfkuchařem této restaurace nebude nikdo jiný, než Zsolt Serényi, a v řízení kuchyně mu pomohou jeho neméně populární kolegové – Zoltán Magos, Róbert Bede a Tamás Jenei. Tyto čtyři kuchařské hvězdy jsou, jak známo, stálými postavami pořadů našeho televizního kanálu, ale toto je první seriál v dějinách stanice TV Paprika, ve kterém bude vystupovat celá čtveřice společně! Zsolt Serényi provází diváky pořadem ve funkci moderátora. Kamery jsou neustále v patách nejen jemu, ale i ostatním důležitým postavám, které se podílejí na stavbě restaurantu a zařizování jeho interiéru (ať už mají na starosti kuchyňskou techniku, design, sestavení jídelníčku a zkušební vaření, nebo je jejich úkolem nákup potravin, případně vytvoření grafické úpravy jídelního lístku), takže jim neunikne ani ten nejdrobnější detail. Na vlastní oči uvidíme, jak se vybírají vhodné sporáky, nádobí a kuchyňské náčiní, můžeme sledovat obkládání stěn i pokládání podlahových krytin, to, jak postupně dostane restaurant svůj charakteristický kolorit, jak bude vybaven nábytkem a osvětlovacími tělesy. Kromě toho se samozřejmě dozvíme, jaký gastronomický styl bude zdejší kuchyně představovat, a seznámíme se také s několika stěžejními recepty. (30 min)

2008

Uvidíte v TV