Mléčná dráha (2)

TV Paprika začíná vysílat nový seriál, jenž asi zaplní citelnou mezeru, protože jde konečně o pořad věnovaný speciálně mléčným výrobkům a možnostem jejich použití, které uvádí mimo jiné i ve formě receptů. V první části tohoto seriálu (Mléčná dráha) bude Róbert Bede, mistr kuchař stanice TV Paprika, navštěvovat v závislosti na právě přetřásaném tématu kombináty, manufaktury, případně rodinné podniky na zpracování mléka, aby divákům předvedl nějakou místní specialitu – například sýr, jogurt či máslo – a její výrobu. Mistr kuchař si potom přizve experta, s jehož pomocí pohovoří o vybraném produktu, respektive o procesu jeho vzniku, jeho fyziologických účincích a oblastech použití, velmi podrobně. Diváci se tak dozvědí, jestli je UHT skutečně totéž, co mléko, jaký je rozdíl mezi klasickým máslem, máslovým krémem a margarínem a v čem se od sebe liší různé druhy tvarohů (z ovčího, kozího nebo kravského mléka), když pomineme, že každé mléko pochází od jiného zvířete. Na konci každého dílu překvapí Róbert Bede diváky pokrmem, k jehož přípravě je jako základ nejvhodnější právě probíraný mléčný výrobek. Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčeli ve studiu – dále rozvádějící aktuální téma předchozího seriálu a předvádějící divákům přípravu o něco náročnějšího pokrmu na základě složitějšího receptu, ovšem pořád z jednoho a téhož mléčného produktu. Mléčná dráha zábavným způsobem informuje, zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a používání čerstvých surovin a v souvislosti s tím poukazuje na přednosti menších podniků a domácí výroby.

2009

Uvidíte v TV