Pečení na neděli

Gastronomický cestopis sbírá recepty na buchty a koláče podobně, jako shromažďoval K. J. Erben či Božena Němcová národní pohádky. Má ambici toto ojedinělé dědictví zachovat a předat dál. Na pozadí malebného českého a moravského venkova poskytuje nespočet rad a typů nejen k pečení, ale i k životu obecně. S mírnou nadsázkou se dá říct, že jde o pekařskou topografii, archeologii a antropologii. V dalším dílu cyklu se vypravíme na Slovácko, kde poznáme zdejší typické a dnes opět objevované ovoce – oskeruši. Z těchto nevšedních plodů si upečeme lahodné řezy, ochutnáme také zdejší vyhlášené lokše vyráběné v rodinném podniku a nakonec naše průvodkyně Petra vytvoří výstavní výslužkový koláč.

Režie:Š. Kačírek

ČR, 2021, skryté titulky