Pečení na neděli

Gastronomický cestopis sbírá recepty na buchty a koláče podobně, jako shromažďoval K. J. Erben či Božena Němcová národní pohádky. Má ambici toto ojedinělé dědictví zachovat a předat dál. Na pozadí malebného českého a moravského venkova poskytuje nespočet rad a typů nejen k pečení, ale i k životu obecně. S mírnou nadsázkou se dá říct, že jde o pekařskou topografii, archeologii a antropologii. V dalším dílu cyklu se vypravíme na Chodsko, které proslulo nejen dudáckou muzikou, ale i jedinečnými koláči. Několik jejich druhů si upečeme včetně úctyhodně působícího svatebního koláče zvaného vandrovník. Poznáme také kouzlo zdejšího nářečí a dozvíme se, proč se Chodsko stalo krajem zaslíbeným pro české obrozence.

Režie:Š. Kačírek

ČR, 2021, skryté titulky