Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Připravit těsto na perník je zdánlivě jednoduché. Jenže tahle voňavá dobrota se u nás peče už od středověku, kdy neexistovala žádná kypřidla. Perníky přitom kdysi dávno patřily k luxusním pochutinám. My si takové perníčky napečeme a zjistíme přitom, v čem je hlavní fígl jejich přípravy. Navštívíme také rodinu, která na počest svého dědečka vytvořila muzeum cukrářství. Pomocí mixéru ze 30. let vyšleháme sníh z bílků a napečeme oblíbenou dobovou dobrůtku, sněhová kolečka. Vypravíme se také za řezbářem, který vyrábí tradiční formy na perník podle krásných starých vzorů, a vytváří tak malá umělecká díla.

Režie:V. Karas, N. Císařovská

2020, skryté titulky

Uvidíte v TV