Pečení na neděli

Gastronomický cestopis sbírá recepty na buchty a koláče podobně, jako shromažďoval K. J. Erben či Božena Němcová národní pohádky. Má ambici toto ojedinělé dědictví zachovat a předat dál. Na pozadí malebného českého a moravského venkova poskytuje nespočet rad a typů nejen k pečení, ale i k životu obecně. S mírnou nadsázkou se dá říct, že jde o pekařskou topografii, archeologii a antropologii. V dalším dílu cyklu se vypravíme na Valašsko, kde si samozřejmě upečeme místní frgály, jimž se ovšem dříve říkalo vdolky. Navštívíme místní sušírnu ovoce i bylinkářku, s níž si připravíme čaj s magickou mocí svatojánské noci. Pro tuto příležitost se tradičně vily věnce, na jejichž výzdobu si napečeme vizovické pečivo.

Režie:Z. Fiala

ČR, 2021, skryté titulky