Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli
Obkládání potravin anebo soudků s pivem ledovými kvádry bylo kdysi dávno jediným způsobem, jak uchovat zlatý mok správně vychlazený a potraviny čerstvé. Tohle platilo především pro majitele hostinců a po ledu byla obrovská poptávka. O jeho dodávky se starali ledaři, muži otužilí, drsní a zvyklí na těžkou dřinu. Vypravíme se po stopách tohoto zaniklého řemesla a zavítáme také do obřích starých lednic pivovaru v Kostelci nad Černými lesy. Jako sladké překvapení si pak vyrobíme klasickou mraženou lahůdku – zmrzlinu, a to způsobem, jakým si ji mohli připravit naše babičky.
Režie:V. Karas, N. Císařovská
2020, skryté titulky
Reklama
Uvidíte v TV
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli
Doporučujeme
Reklama