S gurmánem na cestách II: Burgundsko

Chcete se dobře najíst, napít a obdivovat malebný venkov? Pak jste v Burgundsku správně. K obědu se tady běžně pije víno, a to i v případě, že řídíte kamión. Uvidíme, jak se připravuje tradiční jambon chablisienne, tedy šunka se smetanou a bílým vínem, a také vejce meurette. Nebudou chybět šneci, ale i hovězí bourguignonne a řada dalších specialit. Prakticky všechna jídla obsahují víno, které se tu používá tak často jako jinde vývar. A pak samozřejmě sýry, ty jsou všude. Navštívíme starosvětské řeznictví, jehož majitel se s každým zákazníkem zná osobně, maso si bourá sám a mazlí se s ním jako s milenkou. A se šéfkuchařem Marcem Meneauem nahlédneme do nejvyšších pater francouzské kuchyně. Na závěr se seznámíme s Američanem, který tradičním ručním způsobem vyrábí vynikající burgundské víno.

USA, skryté titulky