Pečení na neděli

Gastronomický cestopis sbírá recepty na buchty a koláče podobně, jako shromažďoval K. J. Erben či Božena Němcová národní pohádky. Má ambici toto ojedinělé dědictví zachovat a předat dál. Na pozadí malebného českého a moravského venkova poskytuje nespočet rad a typů nejen k pečení, ale i k životu obecně. S mírnou nadsázkou se dá říct, že jde o pekařskou topografii, archeologii a antropologii. V dalším dílu cyklu se vypravíme do Podještědí, malebného kraje spjatého s osobností spisovatelky Karolíny Světlé, jenž představoval českou enklávu v německojazyčných pohraničních územích. Budeme objevovat zdejší živoucí tradice, připravíme si oblíbené kecané koláče, domácí žloutkové věnečky a na závěr si s naší průvodkyní upečeme svatební vrkoč.

Režie:Z. Fiala

ČR, 2021, skryté titulky