S gurmánem na cestách II: Dominikánská republika

Anthony Bourdain se zajímá nejen o to, co se zde jí a pije... Americký dokumentární cyklus Tuto karibskou zemi obdivují turisté pro její nedotčené pláže, luxusní rezorty, tropické koktejly a bezkonkurenční jídlo. V hlavním městě Santo Domingu ochutná Tony longanisu, což je vepřové maso ochucené hořkým pomerančem a oreganem, a pálivé koláčky s jukou, která se tu používá často. Poté navštíví vyhlášenou pláž Boca Chica, kde si dá neméně vyhlášené smažené ryby a sladké brambory. V předměstské čtvrti, která původně vznikla jako osada pro otroky, se dodnes připravují lahodné škvarky chicharrón. Jinde se rožní celá prasata a místní si potrpí na tučné maso a kůžičku. K snídani si ostatně dopřávají smažený salám nebo špagety. Národním pokrmem je tu však sancocho – vydatná polévka s kuřecím, hovězím, banány a avokádem. Zdá se, že Tony objevil ráj na zemi, kde si všichni rádi udělají čas na zábavu.

USA, skryté titulky