Svět na talíři (5/10)

Katka přijela do Egypta a svou egyptskou část života začala jako turistická delegátka u Rudého moře – a právě tam se poznala s manželem Ibrahimem. S ním nyní vychovávají tři děti, které plynule mluví arabsky, česky a anglicky. Naši cestu po Káhiře začneme mimo město, v severních zemědělských oblastech, které zásobují tuto megapolis s 20 miliony obyvateli jídlem. Naším cílem jsou rodinní známí hostitelů, kteří se věnují pěstování manga. A to Katčina rodina miluje. Budeme pozváni na oběd, který v arabském světě tvoří několik druhů jídla a jejich příprava vyžaduje celkem dost času. V Egyptě si tak uvaříme tradiční molocheju, tedy polévku z rostliny připomínající špenát. Zjistíme, jak chutná fattah, tedy hovězí s rýží. Ochutnáme pečené kuře s bramborami v rajčatové pastě a nemůžeme minout koshari, egyptské národní jídlo, které je fúzí blízkého východu a italské kuchyně.

skryté titulky

Uvidíte v TV