Boží dar - příběhy českých potravin (2/9)

Ne náhodou se medu přezdívá „tekuté zlato". Posiluje imunitní systém, pomáhá detoxikaci, podporuje trávení a je cenným bojovníkem proti infekcím a nemocem dýchacího ústrojí. Protizánětlivé vlastnosti této vazké tekutiny lze využít při hojení ran či drobných popálenin. Teplé mléko s medem odedávna zlepšovalo spánek a medovou koupel si údajně dopřávala i sama královna Kleopatra, aby si udržela krásu a věčné mládí. Pokud je med dobře skladován, vydrží věky. V minulosti dokonce sloužil pro konzervaci potravin a staří Egypťané ho využívali při balzamování. Jak s medem správně zacházet a jak nejlépe využít jeho potenciál? Jaký med je nejvzácnější a jaké druhy medu jsou u nás běžně k dostání? Podívejte se s námi na historii i současnost, kdy med stále zůstává důležitou potravinou.

ČR, skryté titulky

Uvidíte v TV