Dieta A-Z (3)

V dnešní době mnozí lidé zápasí s citlivostí, případně alergií na různé potraviny nebo s takovými chorobami, které si vyžadují speciální jídelníček. Speciální životospráva ovšem ještě nemusí znamenat méně kvalitní nebo méně hodnotné stravování. Naopak, když si správně vybereme suroviny k vaření a použijeme dobře vymyšlený recept, může být taková strava dokonce i hodnotnější. Tato malá abeceda diety obsahuje dietetické informace týkající se tří důležitých okruhů chorob. Poskytuje praktické rady lidem alergickým na mouku a/nebo na mléko, dále pak diabetikům. Všem také nabízí dobře použitelné a zdravé kuchyňské recepty. Za odborné dietetické asistence pomohou jednotlivé díly tohoto seriálu pacientům v orientaci mezi rozličnými formami a teoriemi diety. Upozorní je na důležitost obezřetného a správného výběru surovin. Poradí, čemu je třeba při nákupu věnovat zvýšenou pozornost a jak lze vynechat, případně čím je možno nahradit obvyklé ingredience nejrozšířenějších tradičních pokrmů, aby nevyvolaly alergickou reakci nebo nezpůsobily onemocnění.

2010

Uvidíte v TV