Tisíc chutí ulice: Barbados

Slavný anglický kuchař Ainsley Harriott rád vaří, ochutnává i objevuje světovou kuchyni. Britský cyklus Ainsley má mimořádně rád Karibik – možná i proto, že odtud pocházejí jeho předkové. Dosud ale, podle vlastních slov, jezdil do této oblasti jen jako turista. Nyní se na ostrově Barbados poprvé podívá na místní pouliční kuchyni jako odborník. Začne kari závitky a rybími kuličkami. Další tradiční jídlo – kuřecí roti – si po svém způsobu vylepší přidáním dýně a kokosového mléka. Ochutná i místní specialitu – rýži s hráškem. Velmi zajímavým zážitkem je bezpochyby návštěva jedné z početných barbadoských náleven, kde dostanete skvělý rum – ovšem jen celou láhev. Rozlévání zakázáno. Jak si s tím Ainsley poradí? Bude mít možná pocit, že se mu některé místní ovoce jen "zdá" – ale klid, třeba takové fíkové banány opravdu existují.

VB, skryté titulky